O SÓJOVKÁCH

Svíčky kendl.s jsou vyrobené z přírodního sójové vosku, který je zdravější a ekologičtější alternativou k často používanému parafinovému vosku. Při jeho spalování se totiž do ovzduší neuvolňují škodlivé látky a zároveň je dobře biologicky odbouratelný. Oproti parafinovému vosku hoří sójový vosk až o polovinu pomaleji. Při výrobě kromě sójového vosku používám pouze čistě bavlněný knot a 100% přírodní esenciální oleje, které mají aromaterapeutické účinky, nebo vonné oleje. Nic víc, nic míň. Svíčky kendl.s neobsahují žádné živočišné produkty.

 

Svíčky plním do hnědých uzavíratelných sklenic, které při zapálení vrhají příjemné měkké, tlumené světlo. Po vyhoření svíčky můžete sklenici umýt teplou mýdlovou  vodou a  opakovaně použít. Skleničky můžete využít např. jako svícen na čajovou svíčku, jako malý květináček, jako dózu v kuchyni na drobné potraviny - třeba koření, jako obal na domácí kosmetiku, na jakékoliv drobné předměty - šperky, korálky, šroubky, vatové tyčinky do uší... Prostě na cokoliv vás jen napadne.

 

Níže je pár doporučení, jak o vaši svíčku pečovat, abyste se z její vůně mohli těšit co nejdéle.

Bez názvu_1 Při prvním zapálení nechte roztavit celý povrch svíčky až ke krajům sklenice, aby se okolo knotu netvořil tzv. tunel.

Bez názvu_1 Před každým dalším zapálením svíčky zkraťte knot na cca 0,4 cm, čímž zabráníte silnému hoření.

Bez názvu_1 Svíčku nenechávejte hořet déle než 3 - 4 hodiny, jinak se rozehřeje velké množství vosku a vonné esence zbytečně rychle vyprchávají.

Bez názvu_1 Knot by měl vždy mířit na střed svíčky, aby docházelo k celkovému, postupnému odhořívání vosku.

Bez názvu_1 Na svíčce se může objevit tzv. „knotová houba“. U přírodních svíček se jedná o běžný jev a ničemu nevadí. Někdy však může způsobit silnější hoření svíčky. V   

   takovém případě svíčku zhasněte, počkejte, až vosk ztuhne a knot zastřihněte.

Bez názvu_1 Po zhasnutí a vychladnutí nezapomeňte svíčku opět přiklopit víčkem, abyste prodloužili délku její vůně.


Dopřejte si přírodní svíčku, která hoří čistě, rovnoměrně a pomalu a poskytne vám tak hodiny jemné vůně.

 

 

Krásné provoněné dny

Bez názlllvu

Zpět do obchodu