JAK SI ZPŘÍJEMNIT PODZIM

V průběhu posledních let se podzim stává mým oblíbeným obdobím. A není to jen proto, že v tomto čase začíná ta pravá svíčková sezóna :). Na podzimu je cosi krásného – svěží vánek, teplé barevné tóny přírody, oblíbené teplé nápoje, huňaté svetry, ...

Sepsala jsem pro vás pár tipů, jak si můžete podzim ještě více zpříjemnit. Všichni je dobře známe, ale v každodenním shonu na ně často zapomínáme. Doufám, že v nich najdete inspiraci a alespoň některé v chladných podzimních dnech vyzkoušíte.

 

Projděte se napadaným listím

Zkuste trávit více času venku, v přírodě. Začátek podzimu je nádherný, tak to využijte. Miluju barevné padající listí, jeho šustění při každém kroku a lesklé kaštany na cestách. Jděte se projít, ať už sami, abyste si vyčistili hlavu, nebo s kamarády či rodinou. Vždyť procházky a výlety nemusí být jen záležitostí léta.

 

Zapalte si svíčky s hřejivou vůní

Já osobně zapaluji svíčky celoročně. Ale je pravda, že na podzim a v zimě to má úplně jiný rozměr. V chladnějších dnech ráda sáhnu po nějakých výrazných, hřejivých vůních. Ve vaší domácnosti dokážou během chvilky vytvořit příjemnou hřejivou a útulnou atmosféru. Mým oblíbencem do chladného počasí je Kořeněný pomeranč .

 

Uvařte si něco dobrého

K podzimu samozřejmě patří také deštivé počasí. Pokud tedy předpověď počasí překazí vaše plány na procházku, něco dobrého si uvařte. Zkuste recept, na který se už dlouho chystáte, ale pořád na něj tak nějak nebyl čas. Vyzkoušejte recept z kuchařky od babičky, inspirujte se na internetu, nebo popusťte uzdu své fantazii a vymyslete si vlastní dobrotu. Pochlubte se se svým výtvorem - pozvěte kamarády na večeři a užijte si společně strávený čas u dobrého jídla.

 

Dejte si teplou vanu

Horká koupel, to je jedna z mých nejoblíbenějších podzimních a zimních „činností“. Na konci hektického dne si zapalte oblíbenou vonnou svíčku, nebo rozpusťte vonný vosk v aromalampě, do vody můžete přidat vaši oblíbenou koupelovou sůl nebo pečující olejíček. Někdo si ve vaně rád čte, někdo poslouchá oblíbenou hudbu nebo podcast, já např. jen tak jsem a relaxuji. Velmi doporučuji :)

 

Připravte si oblíbený teplý nápoj

Připravte si doma svůj oblíbený horký nápoj, ať už se jedná o čaj, kávu se špetkou voňavého koření, horkou čokoládu, nebo nějakou podzimní specialitku, jako je dýňové latte, zalezte pod deku a vychutnejte si ho. Nenechte se přitom ničím vyrušit. Pokud nechcete sedět doma, navštivte svou oblíbenou kavárnu, nebo vyzkoušejte tu nově otevřenou, do které se už nějaký čas chystáte podívat.

 

IMG_7993

 

Zútulněte svůj domov

Nejsem zrovna fanoušek toho s každým ročním obdobím vytahovat krabice s tematickými dekoracemi. Jsem v tomhle spíše minimalista. Ale pokud to máte rádi, udělejte to :). Zútulněte si svůj domov, protože právě s přicházející zimou trávíme doma více a více času. A je důležité se tu cítit dobře. Např. pro mě to znamená přidat do mísy s ovocem pomeranče, vytáhnout svoji huňatou deku a pálit víc svíček, než v létě. To mi stačí k navození domácí pohody. Ale pokud máte rádi dýně, podzimní věnce a další dekorace, tak jen do toho.

 

Vědomě odpočívejte

Léto mám spojené se spoustou aktivit, s nástupem podzimu se vše zpomalí. Je to takové lenivější období. Podzim i zimu beru jako příležitost si opravdu odpočinout. Pusťte si svůj oblíbený seriál, film, přečtěte si knihu, hrajte deskové hry, dejte si něco dobrého, zajděte si na jógu, do sauny... Dělejte cokoliv vás napadne a na co jste přes léto neměli čas. A hlavně – a to je důležité – nemějte z toho výčitky a vědomě odpočívejte a relaxujte.

 

Doufám, že se vám tipy na podzimní aktivity líbí a třeba je zkusíte.

Dejte mi vědět, čím dalším si zpříjemňujete podzim vy.

 

Bez názlllvu

Zpět do obchodu