JAK SI ZPŘÍJEMNIT ZIMNÍ OBDOBÍ

Ať už patříte mezi milovníky zimy, nebo raději trávíte zimní období schovaní doma pod deku vězte, že i když je zima dlouhá a tmavá, dá se zimní čas strávit příjemně a můžeme si jej hezky užít. Spousta z nás se těší na bílou nadílku a na vánoční čas strávený s nejbližšími, jiní se vidí, jak odpočívají u pohádek v teple domova nebo vyrazí na procházku zimní přírodou. Možností, jak si udělat zimní období hezké, je spousta a kdybyste přece jen nevěděli, co v zimě podniknout, tady je pár nápadů.

 

Dovolená na horách

Není nic lepšího než strávit pár zimních dní s dobrou partou, nebo se svými blízkými na horách. Užijete si procházky zasněženou krajinou, která působí jako balzám na duši nebo si dny můžete užít aktivně, třeba lyžováním na svahu nebo v lese na běžkách. Hlava si odpočine, tělo se příjemně unaví a vy přijdete na jiné myšlenky.

 

Když napadne sníh …

Neváhejte a vyrazte ven na čerstvý vzduch. Vybavte se teplým oblečením a užijte si procházku po křupajícím sněhu.

Vraťte se do dětských let a postavte sněhuláka nebo se pořádně vyválejte ve sněhu a udělejte andělíčka. Užijte si pořádnou zimní koulovačku. 

Máte v blízkosti kopec nebo menší kopeček? Běžte se vyřádit s dětmi kamarády na sáňky nebo na boby, určitě zažijete spoustu legrace i jako dospělí :)

Oblíbenou zimní zábavou, nezávislou na proměnách počasí, jsou brusle. Nechte si je pořádně nabrousit a můžete vyrazit na kluziště nebo stadion. V případě, že dlouho mrzlo a máte v okolí rybník, je to fajn varianta, jak strávit čas venku.

Pokud se chcete trochu protáhnout, ale zimní sporty vám nejsou blízké, jděte si zaplavat do krytého bazénu. Příjemně se uvolníte a unavíte. Poté se můžete zrelaxovat v sauně. Ta nabízí odpočinek a prohřátí celého těla.

 

Upečte nebo uvařte něco dobrého

Pokud se už dlouho chystáte vyzkoušet nový recept, ale nebyla k tomu příležitost, využijte k tomu zimní období. Pozvěte rodinu nebo přátele, společně uvařte a pochutnávejte si na domácích dobrotách.

 

Něco na zahřátí

Když venku mrzne, sněží a vy jste rádi, že nikam nemusíte, není nic lepšího, než si připravit svůj oblíbený teplý nápoj. Pro někoho to může být horká čokoláda nebo káva, jiní si dají rádi i kapku alkoholu na zahřátí a uvaří si čaj s rumem, punč nebo svařák.

 

Čas na čtení

Zapalte oheň v krbu, svíčky nebo aromalampu s vůní, která vám navodí příjemnou zimní atmosféru. Připravte si svůj oblíbený nápoj, zachumlejte se do deky a udělejte si pohodlí při čtení rozečtené knihy. Na chvíli tak utečete starostem všedních dní.

 

Čas s nejbližšími

Užijte si společné, romantické chvíle jen s partnerem a připravte si večeři při svíčkách a oblíbené hudbě. Na závěr večera si můžete dopřát třeba společnou koupel v horké vaně plné pěny.

 

Plánování cesty

Proberte s partnerem nebo přáteli, kam pojedete na dovolenou, co byste chtěli vidět a zkuste si naplánovat i konkrétní výlety v daném místě. Nebudete se na poslední chvíli stresovat s výběrem a budete mít důvod těšit se na celý nadcházející rok.

 

Domácí kino

Naplánujte si filmový nebo seriálový maraton v klidu a pohodlí vašeho domova. Při takové akci rozhodně nesmí chybět popcorn, drobné občerstvení a oblíbený drink.

 

DIY domácí tvoření

Pokud patříte mezi ty, kteří rádi tvoří, vyrobte si zimní nebo vánoční dekorace z přírodnin nebo sušeného ovoce. Svými výtvory můžete obdarovat rodinu nebo přátele, které výrobek od srdce jistě potěší.

 

Zaměřte se na sebe

Zima je ideálním obdobím, kdy máme konečně čas sami na sebe. Dopřejte si zasloužené rozmazlování v podobě „beauty“ dne – upravte si nehty, dejte si pleťovou masku, napusťte si vanu a dejte si uklidňující koupel. Začnete svůj den raní jógou nebo si večer před spaním dopřejte chvilku meditace. 

 

Najděte si v každém ročním období to hezké a přínosné. I zima dokáže být kouzelná a je na každém z nás, jak si tento čas v pohodě a v klidu užijeme. Důležité je, abychom se cítili příjemně a našli si čas i na odpočinek, který je obzvlášť v zimním období, kdy pociťujeme větší únavu, potřeba.

 

Zpět do obchodu